facebook

“Ціни злетять”: в Україні різко подорожчають продукти харчування

В Україні з березня 2020 року можуть подорожчати продукти харчування.



Про це пише EastFruit з посиланням на великих постачальників.

В опитуванні взяли участь виробники та трейдери з України, Росії, Білорусі, Молдови, Грузії, Таджикистану і Узбекистану.

Результати опитування свідчать про те, що найбільша кількість учасників ринку вірить в перспективи підвищення цін на яблуко до березня 2020 року. Цей продукт порахували найбільш дефіцитним з усіх 40% учасників.

В перспективи зростання ціни на картоплю до весни, незважаючи на критичні низькі показники цін в Росії і на рекордно високі − в Україні, вірить 21% учасників опитування. Також непогано оцінюють овочівники регіону перспективи зростання ціни на цибулю ріпчасту − 19% опитаних вважали, що ціни на цибулю виростуть до березня істотніше, ніж на всі інші види овочів і фруктів. Близько 14% учасників опитування вважає, що найбільші перспективи росту ціни до березня 2020 року біля капусти білокачанної.

А ось в перспективи зростання цін на буряк і морква майже ніхто не вірить. У те, що ціни на буряк виростуть більше, ніж на інші овочі і фрукти вірить всього 2% опитаних. У морква вірить в два рази більше людей, але теж відносно небагато − всього 4% учасників опитування.

На даний момент найбільше на ринку України в порівнянні з минулим роком зросли ціни саме на яблуко − на 83%. Оптові ціни на картоплю зараз вище торішніх на 45%, а ось ціни на цибулю знизилися на 54%, на моркву − на 60%, на буряк − на 57% і на капусту − на 44%.

Читайте також:  У Львівському гірськолижному комплексі масово отруїлися люди: “З них 4 дітей”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.