facebook

В Угорщині народилося сиве немовля — і ось як пояснюють феномен лікарі

Принц Чарівність, так з любов’ю назвав новонародженого персонал пологового будинку. Хлопчик з’явився на світ в одній угорській родині. Весь медперсонал і батьки малюка були вражені — хлопчик народився з абсолютно білосніжною шевелюрою!



Зазвичай немовлята народжуються з невеликим пушком на голові, трапляється, що й зовсім лисими, рідко голова у новонародженого покрита волоссям. Але цей малюк народився з густими і сріблясто-сивим локонами.

Бенс (це справжнє ім’я дитини) важив близько 5 кг. Лікарі провели обстеження дитини, адже такий колір волосся справедливо викликав подив і запитання.

Лікарі підозрювали, що у малюка альбінізм. При такому захворюванні меланін, відповідальний за пігментацію шкіри і волосся, не виробляється організмом в належному обсязі.

Побоювання полягало в тому, що люди з альбінізмом схильні до опромінення сонячними променями в більшій мірі, і ризик розвитку онкозахворювань у них вищий. Але пренатальний період не викликав жодних підозр або занепокоєнь у фахівців, які ведуть вагітність.

Тим більше було здивування лікарів, коли обстеження показало: дитина в повному порядку! У його шкірі абсолютно нормальний вміст меланіну. За спостереженнями лікарів, Бенс — просто дивовижна, але абсолютно здорова дитина.

Швидше за все, природа нагородила малюка унікальним кольором волосся, а з часом він буде змінюватися. Багато новонароджених в перші місяці життя мають ясні блакитні очі і чудові локони. Дорослішаючи, діти втрачають ці ніжні кольори, вони темніють, змінюється і колір їх очей.

Чому ж він народився з таким густим волоссям, ніби йому вже пару місяців? Це досить незвично. Протягом декількох місяців після народження у більшості дітей тільки починає рости волосся і дитячий пушок на голові змінюється більш щільним за структурою волоссям. Але це залежить від гормонального фону дитини і ще трохи від генетики. Тому, якщо ще в утробі у малюка почало рости волосся, це такий же варіант норми, якщо б воно почало рости лише через пару місяців після народження.

Читайте також:  П'ять годин у "швидкій": тяжкохворого ветерана у Франківську не хотіли приймати лікарні. ВІДЕО

Деякі діти до моменту появи на світ мають повний набір зубів! Такі випадки вже не рідкість. І це теж варіант норми. Кожен майбутній малюк розвивається у власному темпі, і починається цей процес задовго до народження. Тому кожна маленька людина, яка прийшла в наш світ, індивідуальна, але серед них є незвичайні малюки, які прямо з народження дивують нас!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.