facebook

Померла Оксана Харченко, котру роботодавець в Польщі залишив на лавці помирати після інсульту

Сьогодні померла Оксана Харченко — українка, трагічною історією якої два роки тому жила вся Польща.



Після того, як жінка перенесла інсульт, роботодавець доставив її в околиці міста Сьрода Великопольська і тільки там зателефонував за номером екстреної допомоги. Потім жінка у важкому стані потрапила до лікарні. У понеділок, 13 січня, колишній Почесний консул України у Великопольщі Вітольд Горовський повідомив про смерть пані Оксани.

Pani Natalia Kozanczyn zawiadamia na swoim profilu facebookowym o śmierci siostry Oksany Kharchenko, która przed dwoma…

Gepostet von Witold Horowski am Sonntag, 12. Januar 2020

Коли у жінки стався інсульт, роботодавець замість того, щоб викликати «швидку», вивіз заробітчанку в інше місто і кинув на автобусній зупинці. Жінка дивом залишилася жива.

Інцидент стався на початку січня 2018 року. Пані Оксана жила на фабриці, де була нелегально працевлаштована. Коли вона перенесла інсульт поза робочим часом, її роботодавець вчасно не звернувся за допомогою, бо та працювала в нього незаконно.

Горовський нагадав, що рік тому Оксана повернулася до рідного міста біля Турки, що неподалік польського кордону. «Її загальний стан був стабільним, але вона так і не повернулась до самостійного життя». Він додав, що два тижні тому запитав про стан здоров’я українки і почув, що вона наразі живе в батьківському домі.

Редакція InPoland.net.pl висловлює щире співчуття родині Оксани.

Читайте також:  "У неї почалися судоми та ротом пішла піна": У дитячому санаторії померла дівчинка

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.