facebook

МВФ погіршив прогноз падіння ВВП України

Прогноз падіння українського ВВП погіршили на 3,5%.

1632629



Міжнародний валютний фонд очікує падіння економіки України в 2015 році на 9%, повідомляється в прес-релізі місії Фонду.

В оприлюдненому в середині квітня до весняних зустрічей МВФ і СБ Всесвітньому економічному прогнозі зниження ВВП України в цьому році оцінювлося в 5,5%, а його зростання в наступному – на 2%.

Також повідомляється, що МВФ в найближчі дні продовжить дискусії з владою України на рівні експертів для досягнення остаточної домовленості.

“Місія провела з владою конструктивні дискусії щодо заходів, необхідних для завершення першого перегляду програми в рамках угоди про EFF. Розуміння було досягнуто із більшості питань і дискусії продовжаться в найближчі дні, щоб досягти остаточної домовленості на рівні експертів”, – заявив керівник місії МВФ в Україні Микола Георгієв.

Він наголосив, що всі критерії ефективності виконання, встановлені на кінець березня, були виконані, і всі структурні маяки, які повинні бути досягнуті навесні, перебуваютьв процесі виконання, хоча деякі – із затримкою.

Він зазначив, що Україна рішуче налаштована на подальше виконання своєї програми реформ.

Крім того, Георгієв зауважив, що не менш важливим є також намір України завершити триваючу реструктуризацію боргу відповідно до цілей програми.

Нагадаємо, що за прогнозами Нацбанку падіння ВВП України до кінця 2015 року складе 9%.

27 травня в Мінфіні повідомили, що в квітні зовнішній борг України збільшився на 1,2%, або на 380 млн доларів, склавши на 30 квітня 33,158 млрд доларів.

Читайте також:  У Зеленського задумали хитрий план, “одним пострілом – двох зайців”: Дефолту не буде

Шукайте деталі в групі Facebook