facebook

На Прикарпатті не закодують жоден місцевий регіональний канал (ВІДЕО)

З 20 січня 23 українські телеканали закодують супутниковий сигнал.

За словами представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Івано-Франківській області Ігоря Маслова, на Прикарпатті близько 200 тисяч абонентів дивляться супутникове телебачення. Найбільше – у Верховинському та Косівському районах, пише Фіртка з посиланням Суспільне.

Андрій Микула продає тюнери. Каже, що за три місяці у нього купили 10 приймачів для супутника.

“Я користуюся супутниковим телебаченням. Якщо була б потреба купити тюнер, я б купив. От зараз дуже гарна новинка – комбінований тюнер. В кого є покриття мережі Т2, ті всі канали, які закодують, можна дивитися, і плюс другий вхід дає змогу дивитися ті, що лишилися відкриті в супутнику”, – розповідає Андрій Микула.

Не закодують інформаційні та суспільні телеканали, каже представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Івано-Франківській області Ігор Маслов.

“На даний момент на супутнику є приблизно до 75 українських телеканалів, з них кодуються тільки 23. Тобто ми говоримо про те, що у вільному доступі залишається ще понад 50 українських телеканалів. Не обов’язково треба бігти зараз купувати новий тюнер. Кожна людина знову ж таки має для себе вирішити, які вона канали хоче дивитись. Ще одне питання – про інформаційну безпеку. Жоден інформаційний телеканал наразі з 20 січня не кодується. Кодуються розважальні телеканали”, – повідомив Ігор Маслов.

Також за словами Ігоря Маслова, не закодують регіональні телеканали в Івано-Франківській області:

“Жоден місцевий регіональний канал не кодується. Хоча разом з тим у мене є інформація, що платформи платного телебачення звертаються до потужних місцевих регіональних телеканалів з проханням про можливість перейти на платну платформу, відповідно закодуватися і транслюватися в кодовому вигляді”.

Читайте також:  У пожежі на Прикарпатті загинула жінка і троє малих дітей

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.