facebook

Sotheby’s відмовився зняти з торгів картину Айвазовського

Влада РФ заявляє, що картина “Вечір в Каїрі” була вкрадена.

1632652




Аукціонний дім Sotheby’s відмовився зняти з торгів картину Айвазовського “Вечір в Каїрі” після консультацій з російською владою. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на представника аукціонного дому.

Представник Sotheby’s розповів, що перед тим як виставити “Вечір в Каїрі” на продаж на “Російських торгах”, аукціонний дім переконався в тому, що картина не значитьсянів базі даних вкрадених культурних об’єктів, що поширюєтьсяміністерством культури РФ, ні в міжнародній базі даних вкрадених об’єктів мистецтва.

Раніше в МВС Росії повідомили, що російський Інтерпол просить надати правоохоронні органи Великобританії сприяння у знятті викраденої картини Айвазовського з торгів. За словами представника російського відомства, “Вечір в Каїрі” був викрадений в 1997 році з приватної колекції.

У 1940-х роках робота належала родині міністра транспортного машинобудування СРСР Івана Носенка, а потім – родині народного комісара суднобудівної промисловості СРСР. Орієнтовна оціночна вартість картини – 1,5-2 мільйони фунтів стерлінгів.

“Вечір в Каїрі» не експонувався з 1950 року, а до цього був виставлений в Третьяковській галереї.

Раніше, в США на аукціоні продали гітару, на якій грав один із солістів групи Beatles Джордж Харрісон.

Читайте також:  Чернелицький замок на Прикарпатті планують зробити туристичною родзинкою. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook