facebook

Повернення “чорних скриньок” літака МАУ: консультації тривають, перемовини складні – РНБО

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що консультації українських та іранських експертів щодо питання повернення в Україну “чорних скриньок” літака МАУ, збитого у Тегерані, тривають.

Джерело:



заява Данілова, оприлюднена пресслужбою РНБОУ 19 січня

Пряма мова секретаря РНБО: “Нині тривають постійні консультації українських та іранських експертів щодо цього питання. Перемовини складні і напружені”.

“Інформаційний ажіотаж, маніпуляції навколо цієї теми, поширення неперевіреної інформації значно ускладнюють переговорний процес і можуть негативно вплинути на його результативність”.

Деталі: Данілов закликав вітчизняні та іноземні ЗМІ “займати виважену та відповідальну позицію стосовно висвітлення питання щодо повернення в Україну “чорних скриньок”.

Дослівно: “Наполегливо закликаю ЗМІ під час висвітлення питання повернення “чорних скриньок” користуватися офіційною інформацією українських органів влади, яку надаватимуть в залежності від досягнення домовленостей з іранською стороною”.

Що передувало:

19 січня у коментарі іранському агентству IRNA голова комісії з розслідування аварій Іранської організації цивільної авіації Хасан Резайєфар заявив, що наразі іранські експерти намагаються розшифрувати “чорні скриньки” збитого українського літака в Ірані й не ухвалили рішення передавати їх іншим країнам.

Читайте також:  "Стильна, як завжди": Олена Зеленська приємно здивувала відоме голлівудське подружжя своїм образом (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.