facebook

Піде у відставку! Зеленський сколихнув країну останньою заявою. Українці такого ще не чули

Президент Володимир Зеленський заявив, що має на меті побороти корупцію в Україні. Проте якщо б його самого звинуватили у справжній корупції – він готовий скласти свої повноваження.

Про це Зеленський сказав в інтерв’ю The Times of Israel відповідаючи на питання, щоб він робив, якби його звинуватили в корупції. Журналісти навели приклад прем’єра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху, якому висунули офіційні звинувачення у корупції та хабарництві.




“Якби мене звинуватили в якійсь справжній корупції – пред’явили не політичні звинувачення, а щось, що дійсно було – тоді, відповідно до Конституції, мені довелося б піти у відставку”,
– сказав Зеленський.

Він додав, що на посаді президента України планує боротися з корупцією в країні, але це тривалий процес.

Глава держави нагадав, що наразі в Україні проходить реформа прокуратури – були звільнені декілька тисяч прокурорів, а сотні повинні пройти повторну кваліфікацію. На черзі – реформування служб безпеки, щодо яких Верховна Рада приймає закони.

Також президент розповів про проблеми в судовій системі України і нагадав про початок роботи Вищого антикорупційного суду.

“Ми призначили нового керівника Державного бюро розслідувань, і вона реформує ієрархію. Ми запровадили Антикорупційний суд у вересні. З цим багато проблем, як і з усім судовим процесом в Україні. Це довга битва. Але, коли у нас будуть сильні ці інститути, ми припинимо всю корупцію”,– наголосив Зеленський.

До слова, з 1 січня в Україні набув чинності закон про корупцію. У ньому йдеться про захист для викривачів корупції – держава гарантує їм анонімність та право на безоплатну правову допомогу. Також ці люди можуть отримати винагороду в межах 10% від суми відшкодованих державі збитків копуціонером. Нині такий максимум становитиме 14 мільйонів 169 тисяч гривень.

Також за його словами, український уряд працює над питанням про можливе введення подвійного громадянства. За словами Зеленського, це допоможе українській діаспорі зі США вільно повертатися додому.

“Ми сподіваємося, що більше наших молодих людей зможуть отримати чудову освіту в американських університетах, які є одними з найкращих у світі”,– наголосив Зеленський.

Політик додав, що багато українців їдуть і набираються досвіду, але потрібно, “щоб наша діаспора в США могла вільно повертатися”.

Читайте також:  Нові правила з 1 серпня. У Кабміні терміново звернулися до українців

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.