facebook

Дешевим кредитам бути: Зеленський підписав резонансний закон

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про Фонд розвитку підприємництва. У цьому фонді український малий і середній бізнес зможе брати кредити під 5%, 7% і 9%.

Закон вносить низку змін до бюджету України на 2020 рік. Про це повідомили на сайті голови держави у вівторок, 21 січня. “Зміни передбачають виділення 2 млрд грн для запуску програми кредитів під 5, 7 та 9 відсотків для підтримки мікро- та малого бізнесу. Програма надасть змогу малим та середнім підприємцям відкривати власну справу та створити тисячі робочих місць вже у 2020 році”, – йдеться у повідомленні.



Фонд розвитку підприємництва надаватиме підтримку у вигляді компенсації відсоткової ставки до рівня 5, 7 та 9 відсотків річних за кредитами у гривні. Відсоток залежить від розміру й типу бізнесу.

Також підтримка підприємцям надаватиметься у вигляді часткових гарантій за кредитами, якщо у малого та середнього бізнесу бракує застави.

Детальніше про умови

Раніше в Україні обіцяли з 1 лютого 2020 року видавати 1,5 млн грн кредиту терміном на 5 років на відкриття або розвиток бізнесу під наступні відсотки:

5% річних за дохід до 25 млн, якщо створюється щонайменше два робочі місця;

7%, якщо бізнес приносить до 25 млн прибутку і не створює робочих місць (але за кожного нового працівника ставку зменшать на 0,5%);

9%, якщо бізнес уже запущений і приносить від 25 до 50 млн фінансової вигоди.

Також, за умовами програми, сам учасник має інвестувати 20% власних коштів від усіх витрат.

Як повідомляв OBOZREVATEL, президент України Володимир Зеленський заявив, що хоче виконати інавгураційну обіцянку і повернути всі 65 мільйонів українців на рідні землі. Він запропонував “тим, хто виїхав, і тим, хто опустив руки” з 1 лютого 2020 року видавати 1,5 млн грн кредиту терміном на 5 років на відкриття або розвиток бізнесу.

Читайте також:  Терміново! Зеленський призначив нового командувача об’єднаних сил. Хто тепер керуватиме ЗСУ?

Згодом OBOZREVATEL розповів, чи запрацює ця система і звідки брати гроші на низькі ставки.

Програму дешевого кредитування малого і середнього бізнесу під 5%, 7% і 9% в Україні запустять з 1 лютого 2020 року.

Кабінет міністрів передбачив 2 млрд гривень, щоб з 1 лютого стартувала програма кредитів під 5-7-9% для підтримки мікро- та малого бізнесу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.