facebook

Біологи з’ясували переваги гомосексуальної поведінки

Учені провели понад 2 тис. експериментів, щоб з’ясувати еволюційні переваги гомосексуальної поведінки серед тварин.

1631079



Шотландські учені із Сент-Ендрюського університету виявили переваги, які мухам-дрозофілам надає гомосексуальна поведінка. Дослідження біологів опубліковав журнал Proceedings of the Royal Society B.

Біологи віддавна зазначають, що у гомосексуальної поведінки тварин має бути якесь пояснення з точки зору еволюції, інакше завдяки природному добору давно б зліквідували гомосексуалізм.
Щоб виявити такі еволюційні переваги, автори дослідження провели серію експериментів над мухами-дрозофілами.

Під час 2320 експериментів мух розміщували в закритому контейнері і спостерігали за їхньою поведінкою, особливо спостерігаючи за випадками залицяння і злягання між комахами.

За гетеро- і гомосексуальними зв’язками спостерігали за різних умов: за різної температури, під час близькоспорідненого схрещування тощо.

Аналізуючи забрані дані (загалом про 50 інбредних ліній), учені звернули увагу на один чинник.

Виявилося, що самці, у чиєму родоводі було багато чоловічих особин зі схильністю до гомосексуальної поведінки, під час спарювання із самками дають більше потомство.

Біологам досі невідомо, які саме гени відповідають за таку підвищену плідність, але вони переконані в тому, що є певний генетичний механізм, який підтримує стабільну (хоч і низьку) частоту гомосексуальної поведінки серед досліджених ними мух.

Раніше повідомлялося про те, що за 5 років популяція індійських левів зросла більш ніж на 1/4.

Нагадаємо, що американські учені почули у павуків “музику кохання”.

Читайте також:  У Калуші 567 учасників складали ЗНО з української мови і літератури в 41-й аудиторії

Шукайте деталі в групі Facebook