facebook

Помер молодий заробітчанин із Закарпаття, який потрапив у страшну аварію в Чехії

У хоспісній палаті пульмонологічного відділення Виноградівської райлікарні помер 20-річний Василь Шнайдер із Фанчикова. Останні півроку свого життя юнак був без свідомості після фатальної ДТП в Чехії.

13 липня 2019 року мікроавтобус з українськими заробітчанами зіткнувся на залізничному переїзді з рейковим автобусом. Того фатального дня в аварії загинула молода жінка з Тячівщини, а Василь отримав надважкі травми.

Молодий закарпатець, як і чимало інших краян, працював у Чехії на будівництві. 13 липня він повертався додому, на Виноградівщину. Але трапилась страшна аварія. Василя та інших постраждалих до лікарні з місця ДТП доправляли двома гелікоптерами. 25-річний водій мікроавтобуса отримав лише легкі тілесні ушкодження.

Мама хлопця навідувала сина в Чехії. Тоді вона розповідала, що у Василя пошкоджений мозок, череп потрощений, крововилив у мозку, все лице синє. Ребра зламані, легені пробиті, кров із них витягали. Нирки не працюють, печінка ушкоджена, таз поламаний.



З 13 липня до 11 вересня юнак перебував у госпіталі в чеському місті Плзень. Звідти його перевезли в реанімацію Виноградівської райлікарні, а у жовтні – в хоспісну палату, в якій він і помер 19 січня. Травми, отримані в ДТП, не дали Василю прийти до тями і попрощатися з матір’ю, яка востаннє бачила сина при свідомості, коли він їхав у Чехію на заробітки.

“Минулої осені благодійний фонд “Виноградів” на прохання рідних Василя, проводив збір коштів на реабілітацію юнака. Ми всі вірили, що він прийде до тями і поїде на реабілітацію, але сталося зовсім інакше. Василь помер”, – зазначили у благодійному фонді.

Читайте також:  На Прикарпатті п’яний водій на смерть збив чоловіка, який косив траву на узбіччі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.