facebook

«За те, щоб мене внесли до списків на обмін, я заплатив бойовикам 32 тисячі доларів» — ексв’язень «ЛНР»

Утримувані в тюрмах терористів «ЛНР» українці, про яких не писали в ЗМІ і не говорили в новинах, вносили до списків на обмін за гроші.

Про це розповів в інтерв’ю Цензор.НЕТ ексв’язень терористів «ЛНР» Денис Секацький.




«Я за свою свободу платив гроші. Тобто, вони вимагали з мене викуп — за те, щоб мене не вбили, щоб підтвердили, що внесли мене в списки на обмін з боку «ЛНР». Приїжджали люди, і віддавали гроші через мого адвоката»,
— розповів він, додавши, що за свою свободу заплатив 32 тисячі доларів.

Водночас, як зазначає Секацький, військових це не стосувалося.

«Їм пощастило — принаймні, тим хлопцям, які з нами з Луганська приїхали. Тому що про них відразу дізналися журналісти, про них згадували в новинах — і вони були недоторкані. Так, їх також утримували в нелюдських умовах. Але про них всі знали відразу, і замилити їх неможливо було, неможливо було сказати, що їх немає. Це нас можна було приховувати, не показувати, сказати, що нас ніколи не було. Я особисто був «зниклим безвісти» 5 місяців», – повідомив ексв’язень терористів.

Нагадаємо, 29 грудня відбувся обмін утримуваними між Україною і так званими «Л/ДНР». У рамках нього на підконтрольну українському уряду територію повернулися 76 українців — 12 військових та 64 цивільних.

Читайте також:  Порошенко посмертно нагородив Сліпака

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.