facebook

Сьогодні у Зеленського День народження: Президенту 42 роки

25 січня у президента України Володимира Зеленського День народження – йому виповнюється 42 роки.



Про це свідчать дані з біографії президента, опубліковані на сайті його прес−служби.

“Народився 25 січня 1978 року в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області”, − повідомляє Офіс президента.

Як і де святкуватиме свій 42 день народження Зеленський, поки невідомо. Але в минулому році він цього дня разом зі своїм другом, актором “Кварталу 95” Євгеном Кошовим, приніс до Центральної виборчої комісії документи для реєстрації кандидатом у президенти України.

Тоді Зеленський всім був відомий як шоумен, комік, художній керівник студії “Квартал 95”. Серед відомих подарунків, які тоді презентували Зеленському друзі і колеги, був сайт “Зе!Команди”, який в подальшому використовувався в передвиборних президентській і парламентській кампанії.

Зеленський вступив на посаду президента України в 41 рік, ставши наймолодшим президентом в історії України. Він керує країною вже 250 днів.

За цей час Зеленському вдалося двічі домогтися обміну полоненими з РФ, повернути захоплені в Керченській протоці кораблі, розвести війська на трьох ділянках лінії розмежування на Донбасі, провести переговори з лідерами країн “нормандського формату” з приводу врегулювання ситуації на Донбасі. Крім того, під час правління Зеленського був запущений Антикорупційний суд.

21 квітня 2019 року Зеленський був обраний президентом України на чергових виборах, отримавши підтримку 73,22% виборців. Колишній лідер студії “Кварталу 95” встановив ще один рекорд – за всю історію України він отримав найбільшу підтримку серед населення.

20 травня Зеленський прийняв присягу перед народом України як глава держави.

Читайте також:  Шоумен Зеленський поділився з прихильниками світлиною з останнього дзвоника

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.