facebook

“Підійшла, обняла мене і пішла в клас”: Подробиці смерті 14-річної школярки під час уроків. “Були проблеми з серцем”

22 січня в селі Максимівка Кременчуцького району на Полтавщині під час уроків померла 14-річна Вікторія Кононенко

Після 4 уроку на перерві вона знепритомніла біля своєї парти в кабінеті української мови і літератури. До дитини одразу викликали медсестру, згодом приїхали дві бригади швидкої допомоги. Не приходячи до тями, Віка померла в присутності медиків.

Зараз кабінет української мови і літератури, де померла Вікторія Кононенко, опечатаний. В школі оголосили триденний траур.

Віку поховають на місцевому цвинтарі.

Судово-медична експертиза встановила, що смерть настала через гостру серцеву недостатність. Дівчинка потребувала операції із заміни клапана на серці.




Потребувала операції на серці

У ліцеї в Максимівці навчається 179 дітей. Коли сталась трагедія з Вікторією, учнів відпустили додому.

Одна зі школярок розповіла, що Вікторія 22 січня погано почувалась з самого ранку.

— Я бачила, що з нею щось не так. Перший урок. Вона пройшлася кілька метрів, повернулася до класу й сиділа. Перерва між третім і четвертим уроком тривала 20 хвилин. Вона підійшла до мене, обняла і зайшла в клас. Тоді ми всі розійшлись на уроки. Через 20 хвилин заходить дівчина і каже, щоб на перерву ніхто не виходив. Дзвінка не було. А потім ми дізналися, що Віка підійшла до парти й впала, — розповіла Суспільне.ua Марієнна Слюсаренко, подруга Вікторії Кононенко.

Вікторія жила з трьома старшими сестрами по вул.Чорновола в Максимівці. Їх мама їздила в Київ, щоб заробити грошей на операцію на серці для Вікторії.

— Десь два місяці тому Віка сказала, що їй треба замінити клапан на серці. Вона не ходила довго в школу. На 1 вересня її не було, прийшла тільки на другий місяць, — розповіла одна з подруг Вікторії Кононенко.

Читайте також:  В Івано-Франківську на Пасічній біля собору хочуть збудувати багатоповерхівку, мешканці – проти

— Ми отримали висновки лікарів, що дитина померла внаслідок гострої серцевої недостатності. Тому кримінальне провадження скоріш за все, буде закрите у зв’язку за відсутністю складу злочину, — розповів речник нацполіції Полтавщини Юрій Сулаєв.

Шукайте деталі в групі Facebook