facebook

Смертельна ДТП у центрі Києва: мама вбитої дівчинки молиться за вбивцю і просить зменшити вирок

Мати дівчинки з Підмосков’я, що загинула під колесами Hummer півтора року тому, попросила суд пом’якшити водієві Кирилу Островському запобіжний захід. Вона молиться за винуватця і вважає, що аварія трапилася через необережність.



Сам водій-убивця весь цей час перебував у СІЗО, а в суді чекають на свідків резонансної аварії на бульварі Лесі Українки.

Кирило Островський, через якого трапилася смертельна аварія на бул. Лесі Українки, ось уже півтора року утримується у Лук’янівському СІЗО. 24 липня 2018 року він був за кермом Hummer, що проїхав на червоний сигнал світлофора і на пішохідному переході збив 10-річну Настю Артьомову з підмосковної Коломни, яка з мамою приїхала для участі в заході церкви “Відродження”. Дівчинка померла у кареті швидкої допомоги, а Островський намагався втекти з місця ДТП, проте його затримали інші водії.

Прокуратура Києва ще у вересні 2018 року завершила розслідування і передала справу до Печерського суду. Островський звинувачується за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 135 (залишення у небезпеці) і ч. 2 ст. 286 (порушення правил дорожнього руху, що призвели до смерті потерпілого). Йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

Адвокат горе-водія Микола Голодняк каже, що справа затягується через неявку свідків. “Поки не допитають усіх свідків, які стверджують, що мій підзахисний хотів втекти з місця ДТП, суд, напевно, не закінчиться. Приходив один свідок. Але він почав плутатися у свідченнях, він не міг назвати колір машини. Суд попередив його про дачу неправдивих свідчень, тоді він сказав, що більше нічого говорити не буде”.

Як розповів адвокат, мама загиблої Насті, Світлана Артьомова, на суди не приїздить. Однак Островський відшкодував усі витрати на перевезення тіла дівчинки на батьківщину та похорон.

Читайте також:  У київській квартирі сім'ю і медиків швидкої охопили судоми: госпіталізовано 6 осіб

Крім того, Світлана Артьомова звернулася до суду із проханням пом’якшити Островському запобіжний захід. У мами є адвокат, який приходить на суди.

За словами адвоката Островського, Світлана пообіцяла молитися, зокрема і за Кирила. “Мати дівчинки ходить до церкви. І остання її заява була такою – вона молитиметься і за Кирила. Вона приїздила до Києва у церкву “Відродження”, вона їхня прихожанка. Крім цього, вона ще ходить і до православної церкви, вбачає в цьому моральний порятунок”, – розповідає Голодняк.

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: , ,

Джерело.