facebook

В Україні подорожчає інтернет і телебачення: скільки будемо платити

В Україні у 2020 році подорожчають інтернет і телебачення. Пов’язано це з поетапним підвищенням цін від провайдерів, які надають українцям такі послуги.

На скільки зростуть ціни на ТВ і інтернет−пакети − в матеріалі Styler.

Найдешевший інтернет у світі


Варто відзначити, що згідно з західними дослідженнями, в Україні чи не найдешевший інтернет у світі − в середньому місяць для користувача обходиться в 6,64 доларів на місяць (162,18 грн). Дешевше тільки в Сирії, де вартість інтернету дорівнює 6,6 доларів.

Наприклад, в Польщі за місяць інтернету доведеться викласти 15,78 доларів (385,42 грн). А в Німеччині − 28,7 (700,99 грн). При цьому українські експерти впевнені, що 6,6 доларів − завищена цифра, в реальності місяць “безліміту” обходиться в 4−5 доларів США (100−120 грн).

До речі, багато українців сьогодні купують так звані бандли − крім інтернету замовляють ще ТБ в одному пакеті. Обходиться це в 7,7 доларів в середньому (188,07 грн). Деякі провайдери в бандли включають ще й мобільний зв’язок, що робить послугу дорожче.

На скільки подорожчає інтернет у 2020 році

Експерти впевнені, що після подорожчання на 15−25 грн у 2019 році, вартість інтернет−послуг знову зросте у 2020−му, наближаючись до європейських цін.

За середніми оцінками послуга буде коштувати на 5−7 % дорожче. Таким чином, якщо виходити з реальної ціни за “чистий інтернет” в 100−120 грн, то в цьому році варто очікувати подорожчання до 5−10 грн.

“Не чекаємо значних підвищень по інтернету (в межах 5%). Але якщо курс гривні піде вгору, то тоді це може бути й 10%”, − попереджають фахівці.

Телебачення подорожчає більше

Телебачення в Україні у 2020 році зросте в ціні значніше, впевнені експерти. А кодування супутникових сигналів найбільших українських телеканалів наприкінці січня призведе до того, що в країні скоро зовсім зникне поняття “безкоштовного телебачення”.

Читайте також:  Після відмови коханки: Чоловік вистрибнув з вікна восьмого поверху

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.