facebook

Хазяїн «Буковеля» догляне дороги Франківщини за півмільярда

Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області 21 січня за результатами тендерів замовила ТОВ «ПБС» експлуатаційне утримання автодоріг державного значення на загальну суму 522,74 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».



На поточний рік замовили влаштування дорожнього одягу, ліквідацію вибоїн, нанесення розмітки, заміну знаків і люків, зимове утримання, косіння трави, ваговий контроль тощо.

Йдеться про міжнародну трасу М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка,

національні траси Н-09 Мукачево – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин – Бібрка – Львів, Н-10 Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига та Н-18 Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль, а також низку регіональних і територіальних доріг.

За протоколами узгодження цін, асфальтобетон щільний дрібнозернистий типу А марки 1 коштує 3 033 грн./т, а крупнозернистий типу А марки 1 – 2 853 грн./т із доставкою і ПДВ. Без урахування доставки і податку це відповідає ринку та іншим тендерам 2019 року.

Сума угод на 5% нижча від загальної очікуваної вартості закупівель у 549,82 млн грн.

ДочП «Івано-Франківський облавтодор» не допустили до аукціонів, бо «наявні підстави, зазначені у статті 17». Воно оскаржило відхилення в АМКУ, заявивши, що поточна податкова заборгованість не впливає на господарську діяльність. А згодом відкликало скарги, вважаючи недопуск до торгів таким, що порушує його права і законні інтереси.

Допущеними конкурентами були ТОВ «Миколаївбудцентр» і ТОВ «БМБуд».

ТОВ «ПБС» (Івано-Франківськ): засновником є Іванна Непик, колишня працівниця курорту «Буковель». Вона є бізнес-партнером Віктора Шевченка, рідного брата Олександра Шевченка – екс-директора туристичного комплексу «Буковель», що контролюється групою Ігоря Коломойського. Олександр Шевченко у 2014 році обрався до парламенту від «Блоку Петра Порошенка», а потім вийшов із фракції. У 2019 році Шевченко ішов у парламенту як самовисуванець і член партії «УКРОП», але знявся на користь Андрія Сторожука («Слуга народу»), який програв Оксані Савчук («Свобода»).

Читайте також:  Другою жертвою гори Піп Іван став 26-річний коломиянин

ТОВ «Миколаївбудцентр» (Миколаїв): засновником і директором є Вагінак Амірханян з Одеської обл. Фірма відома як субпідрядник ТОВ «Полтавабудцентр» (Полтава) Славіка Асланяна, яке контролює Араік Амірханян та яке перебуває в «чорному списку» АМКУ.

ТОВ «БМБуд» (Тернопіль): засновниками є Євгеній Бєлаш та ТОВ «Сарсам сервіс» Надії Бабійчук. Відомою фірма стала завдяки підписанню в 2018 році 177 угод щодо ремонту доріг на суму 27 млн грн. Дороги поділили на ділянки по 40 м, щоб уникнути проведення конкурсних процедур. Така схема стала можливою завдяки тому, що фірму контролював тодішній керівник Тернопільської САД Богдан Юлик. Офіційними власниками фірми були його друзі Андрій Самарик та Олександр Івахів – тренери місцевих спортклубів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.