facebook

Дівчина з Прикарпаття померла від анорексії в Києві – ЗМІ

Дівчина розповіла матері, що поїхала на навчання в інше місто. Звідти повернулася, схуднувши на 15 кілограмів.

У Києві померла від анорексії 18-річна дівчина з Богородчанського району Івано-Франківської області. Про це повідомило місцеве видання Фіртка з посиланням на власні джерела.



Відзначається, що дівчина займалася сироїдінням, яке сприяє втраті ваги. Вона розповіла матері, що поїхала на навчання в інше місто. Звідти повернулася, схуднувши на 15 кілограмів, стан здоров’я різко погіршився. На жаль, лікарі не змогли врятувати її життя.

Головний лікар Богородчанської районної лікарні Юрій Павлушинський підтвердив факт смерті.

“Вона, дійсно, була у нас. Потім зайнялася самолікуванням. Відомо, що поїхала лікуватися до Києва. Пробула там десь три-чотири місяці. В одній із київських лікувальних установ вона померла. Дівчину поховали в Богородчанському районі”, – розповів лікар.

Анорексія – захворювання, для якого характерні критичне зниження маси тіла, часто небезпечне для життя, втрата апетиту. Часто виникає на нервовому грунті (нервова анорексія, вона ж – невротична анорексія), особливо у дівчат і молодих жінок, одержимих бажанням схуднути. Анорексію часто супроводжує підвищене почуття голоду, булімія.

Читайте також:  Чому ми не худнемо під час посту: дієтологиня дала пояснення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.