facebook

Лікарняні по-новому: у Міністерстві соцполітики озвучили важливі зміни

Після запуску в Україні електронного лікарняного, за підрахунками Мінсоцполітики відбудеться значна економія коштів. Як виявилося, з впровадженням нової реформи, можна зекономити від 1 до 4 млрд щорічно.

Інформацію про це оголосив під час брифінгу заступник міністра соціальної політики України Олег Коваль.




“На цьому тижні запускається постанова на узгодження щодо впровадження електронного лікарняного. Мінсоцполітики спільно з Міністерством охорони здоров’я планує запустити з 1 квітня електронні лікарняні… Це буде перший етап, а основний етап – це повноцінний запуск системи лікарняних, коли лікар буде записувати дані про те, що пацієнт захворів, у систему HELSI.me (сервіс запису до лікарів і збереження медичних даних), яка буде формувати медичний висновок, який буде автоматично вирушати в Пенсійний фонд, до реєстру платників ЄСВ (єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування), а далі – до Фонду соціального страхування для нарахувань. Це буде другий етап, який буде запускатися з 1 вересня по всій країні і займе якийсь час”
, – заявив Коваль.

Також, Олег Коваль зазначив, що таким чином нововведення дозволить перевіряти правомірність видачі електронних лікарняних, а також мінімізувати зловживання в цій сфері.

Нагадуємо, раніше ми писали, що у Кабміні збільшили фінансування.

Читайте також:  "Укрзалізниця" змінила графік руху в чотирьох областях: список скасованих поїздів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.