facebook

У Сенаті США звинуватили Обаму в “бездіяльності” перед обличчям агресії РФ

Сенатор Портман закликав американський уряд допомогти Україні зміцнити її оборонний потенціал.

1633586




Республіканський сенатор Роб Портман закликав американський уряд вжити широкомасштабні зусилля з метою допомогти Україні зміцнити її оборонний потенціал, і звинуватив адміністрацію президента Барака Обами в “бездіяльності” перед лицем російської агресії на сході України. Про це Портер написав у статті на порталі Cleveland, передає “Голос Америки”.

“У короткостроковій перспективі Україні потрібні протитанкова зброя, засоби захищеного зв’язку, прилади нічного бачення і термографії, безпілотники і системи ППО.Настільки ж важливий ефективний моніторинг, щоб переконатися, що американська допомога доходить до військових на передовій. Ми також повинні надати підтримку в таких важливих галузях, як інституційне будівництво в сферіоборони, навчання та реформування українського військово-промислового комплексу. У довгостроковій перспективі це підвищить ефективність української армії”, – написав він.

На думку сенатора, адміністрація Обами вважає, що постачання Україні допомоги призведе до посилення нестабільності.

“Думаю, що подальша бездіяльність призведе лише до розширення нинішнього конфлікту. Кожне тимчасове припинення вогню просто легалізувало дії Путіна, фактично визнаючи російські успіхи на місцях. Російська агресія в Україні не піде і не вирішиться сама по собі, просто тому, що ми цього хочемо. Пора президенту розпочати самому впливати на ситуацію, а поки, навпаки, вона впливає на нього”, – заявив він.

Раніше, віце-президент США Джо Байден заявив, що США своїми діями хочуть домогтися від президента Росії Володимира Путіна більш передбачуваної політики. Про це він заявив в ході виступу в Брукінзькому інституті у Вашингтоні.

Читайте також:  РФ може бомбити Україну в ніч з 1 на 2 січня - астролог

Шукайте деталі в групі Facebook