facebook

Європарламент призупиняє співпрацю з Росією

Організація закриває вхід для російського посла в будівлю парламенту.

1633559



Європарламент вирішив обмежити доступ посла Росії при Євросоюзі Володимира Чижова і ще одного дипломата в будівлі парламенту. Про відповідне рішення Чижова поінформував президент Європейського парламенту Мартін Шульц. Такі заходи є відповідними діями напублікацію російського “стоп-листа” для європейських політиків.

Як повідомили в прес-службі президента Європарламенту, це рішення викликане відсутністю прозорості у визначенні осіб, яким Росія заборонила в’їзд.

Відсутність прозорості не дає можливості тим, хто потрапив під дію “стоп-листа” оскаржити це рішення, що, на думку Шульца, дає право Європарламенту зробити кроки.

Крім того, Європарламент буде оцінювати запити на доступ в свої будівлі депутатів Державної Думи Росії і Ради Федерації в кожному окремому випадку окремо, а також призупинити зобов’язання в рамках Комітету парламентського співробітництва ЄС-Росія.

Медведєв пообіцяв ЄС симетричнувідповідь на нові санкції проти РФ

Як повідомляв Кореспондент.net, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що в “чорний список” були внесені імена європейців, які підтримали “державний переворот в Україні”.
За матеріалами: Интерфакс-Украина

Читайте також:  Медведєв назвав війну священним конфліктом: редактор The Insider порівняв режим Путіна з ІДІЛом

Шукайте деталі в групі Facebook