facebook

В Італії через коронавірус на півроку впроваджують режим надзвичайного стану

Уряд Італії у п’ятницю в зв’язку з загрозою коронавірусу ухвалив рішення впровадити режим надзвичайного стану, повідомили західні ЗМІ.



Режим НС, що надає регіональній владі в Італії розширені повноваження, має тривати шість місяців.

Раніше прем’єр Італії Джузеппе Конте оголосив про призупинення авіасполучення з Китаєм – після виявлення в країні перших двох випадків зараження коронавірусом. Ідеться про двох китайських туристів: вони відчули нездужання в Римі й були госпіталізовані.

За минулу добу в Китаї зареєстровано 1 тис. 982 нових випадків захворювання на пневмонію, спричинену коронавірусом, померли 43 людини.

Із нових смертельних випадків 42 припадають на провінцію Хубей – епіцентр поширення хвороби, один – на провінцію Хейлунцзян, що межує з Росією.

Загалом у країні з грудня минулого року, коли коронавірус почав поширюватися з Уханя, зареєстровано 9 тис. 692 підтверджені випадки захворювання, смерть зафіксовано у 213 випадках. Після успішного проходження курсу лікування з медзакладів виписано 171 особу.

Всесвітня організація охорони здоров’я за підсумками екстреної наради в четвер оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров’я, що має міжнародне значення.

Читайте також:  У Чернігівській області школяр помер від коронавірусу: всі подробиці

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.