facebook

Гонтарєва анонсувала ослаблення обмежень з боку НБУ

Поки невідомо, які обмеження будуть переглянуті.

1633527



Стабілізація ситуації на фінансовому ринку дозволяє Національному банку України розпочати поетапне ослаблення адміністративних обмежень. Про це повідомила глава НБУ Валерія Гонтарєва на зустрічі з банкірами у вівторок, 2 червня, інформує прес-служба регулятора.

“Оголошено про початок поетапної лібералізації ринку і ослабленні деяких адміністративних обмежень”, – зазначено в прес-релізі.

У той же час у повідомленні відсутні додаткова інформація про те, які обмеження будуть переглянуті.

“Будуть внесені зміни до постанови правління НБУ №160” Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному і валютному ринках України “, яка буде опублікована найближчим часом”, – зазначили в НБУ.

За словами Гонтарєвої, представники банківської спільноти погодилися, що ситуація на грошово-кредитному ринку, в тому числі його валютному сегменті, демонструє ознаки стабілізації, а також підтвердили готовність системи в цілому до впровадження заходів з лібералізації.

“Зараз як на готівковому, так і на міжбанківському ринку спостерігається перевищення пропозиції іноземної валюти над її попитом. Крім того, протягом останнього місяця зафіксовано істотний приріст депозитної бази банків у національній валюті … Ми бачимо, що ситуація на валютному і депозитному ринках стабілізувалася , тому виходимо на ринок з конкретними заходами щодо його лібералізації”, – сказала Гонтарєва.

Як повідомляв Корреспондент.net, Гонтарева вважає, що найближчим часом українська валюта буде стабільною.

Читайте також:  Гонтарєва не відкидає націоналізацію ПриватБанку

Шукайте деталі в групі Facebook