facebook

Від 60 до 80 євро! Євросоюз змінює правила в’їзду. Що потрібно знати

У країнах Шенгенської угоди, куди українцям скоро буде потрапити ще простіше,вступили в силу узгоджені в червні минулого року нові правила подачі документів для отримання короткострокової візи.



Як повідомляє прес-служба Єврокомісії, заявки на шенгенські візи можна буде подати не за три місяці, як раніше, а за півроку. До того ж, це можна буде зробити в країні проживання заявника і в електронному вигляді.

Але в разі необхідності отримати відбитки пальців заявника (тобто, кожні 59 місяців), йому доведеться звертатися до консульства або візового бюро особисто.

Також спростилися умови отримання багаторазових віз: для іноземців, які не порушували правила в’їзду до шенгену, термін дії таких віз буде поступово збільшуватися з одного року до п’яти років.

Крім того, на тлі інфляції вперше за 14 років виріс візовий збір – з 60 до 80 євро. Однак для громадян країн, які підписали з ЄС угоду про спрощену видачу віз, збір і залишиться на рівні 35 євро.

Дані правила торкнуться 105 країн, жителям яких необхідні візи для відвідування шенгенської зони, до якої входять 22 країн Євросоюзу та чотири асоційовані з ним держави: Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія та Швейцарія.

Нагадаємо, що українцям візи до шенгену не потрібні – їх скасували з 11 травня 2017. Як вже повідомлялося, за перші два роки безвізом скористалися майже три мільйони громадян України.

Читайте також:  Ніяких більше податків! Для українців приготували справжній сюрприз. Якою тепер стане зарплата?

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.