facebook

Україна отримала викривальний запис про катастрофу літака МАУ

Україна має запис, який доводить, що Іран знав, що літак МАУ збила ракета відразу ж після трагічної НП.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у інтерв’ю телеканалу “1+1”. Так він прокоментував оприлюднення переговорів диспетчерської аеропорту Тегерана й другого пілота літака іранської компанії “Асеман Ейрлайнз” (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця екрана).

“Зараз у нас є ще один запис. Чому я говорю “ще один”, тому що в мережі з’явилося відео з невідомих акаунтів, на якому зображене збивання чогось чимось. Спершу було так. А зараз наші фахівці здобули запис, який ми ще тоді без доступу до диспетчерської та без “чорних ящиків” отримали, і який повністю збігається з відео, яке було в мережі”, – пояснив Зеленський.

Він підкреслив, що екіпаж іранського літака бачив, як у лайнер МАУ влучила ракета.

“Там все чутно – він говорить, що “мені здається, що летить ракета”, він це говорить і перською, і англійською мовами, там все зафіксовано. Справді, це доводить, що іранська сторона знала з самого початку, що наш літак збила ракета, це їм було відомо вже на момент збивання. Після цього пострілу іранський диспетчер виходить на зв’язок з нашим судном дуже багато разів, але там тиша”, – повідомив Зеленський.

Водночас президент додав, що може бути й інша версія події.

“Можлива й інша версія, оскільки диспетчер дуже багато разів виходить на зв’язок з нашим літаком. Я думаю, що він розумів, що був вибух, але через що, думаю, в той час міг не розуміти. Може, він говорив – “Ми можемо сідати”, може, йшлося й про це”, – уточнив Зеленський.

Читайте також:  Літак, на борту якого перебували "Время и Стекло", потрапив в аварію

За його словами, фахівці будуть крок за кроком розслідувати цей запис.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.