facebook

Дивом врятували: в Чернівцях однорічна дівчинка проковтнула 22 магнітні кульки

У Чернівцях лікарі врятували однорічну дівчинку, яка наковталася магнітів. Операція була унікальною, зі шлунка і кишечника дитини витягли аж 22 магнітні кульки – це рекордна кількість, розповідає завідувач хірургічним відділенням Чернівецької міської дитячої лікарні Микола Хома.



“Це рекордна кількість магнітних кульок, які нам доводилося витягати у дітей. Слава Богу, все закінчилося благополучно. Дитину вже виписали додому, вона почувається добре. Дівчинці – неповних півтора рочки. Вона потрапила до нас напередодні новорічних свят. Мама розповіла, що за два тижні до цього у дитини почалися розлади з травленням”, – розповів Хома.

Дівчинка наковталася магнітів під час ігор. Мама ж спочатку вирішила, що у дитини якась кишкова інфекція.

“Дитині вона давала таблетки, але краще не ставало. Запросили на консультацію нашого хірурга. Тоді мама згадала, що старша дитина, яка гралася конструктором, не дорахувалася кількох магнітних кульок. І рідним навіть в голову не прийшло, що їх могла проковтнути молодша дівчинка”, – зазначає лікар.

Лікар терміново направив дитину на рентгенологічне обстеження черевної порожнини. “На знімку ми побачили багато магнітних кульок, які зчепилися між собою в шлунку. Через це утворилася перфорація між шлунком і сліпою кишкою. На щастя, не було перитоніту, бо наслідки при цьому бувають набагато складніше”, – говорить Микола Хома.

Під час операції виявили, що дівчинка проковтнула аж 22 магнітні кульки. “Якби запізнилися на два-три дні, то картина була б набагато гіршою”, – говорить хірург.
За словами лікаря, подібних НП у його практиці безліч. Він додає, що таких трагедій можна уникнути, якщо купувати дітям правильні іграшки за віком і уважно стежити за ними під час ігор.

Читайте також:  Поки мама відійшла: на Рівненщині дворічний хлопчик випав з вікна (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.