facebook

Неприємний сюрприз: в Україні знову підвищили тарифи за комуналку. Кожному свій

Тарифи на центральне водопостачання та водовідведення зростають в середньому на 15-20%. Втім, все залежить від регіону.



Рішення про підвищення тарифів прийняли на засіданні регулятора тарифів Національної комісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

“Основна причина – це заробітна плата в містах. Заробітна плата, яка була в структурі тарифу, становила 5,6 тисячі гривень, зараз середньоринкова зарплата – 12 тисяч, у Києві – 16, у Львові – 18. Зростання від 15 до 20 відсотків – це несуттєве подорожчання на платіжку”, – говорить член НКРЕКП Ольга Бабій.

Отже, найдорожчу воду продовжують споживати на Сході України, зокрема, у Павлограді та Бердянську. Тут доведеться заплатити майже 40 гривень за куб.

Ціни на Західній Україні дещо нижчі. Вода залишається найдешевшою в Луцьку – трохи понад 16 гривень за подачу і відведення.

Остаточну вартість води по регіонах чиновники зможуть озвучити за кілька днів. У регуляторі зазначають, що це підвищення зумовлене стрімким зростанням заробітних плат у галузі. Зокрема, в структурі тарифу, оплата праці становить майже третину всієї вартості, а ще майже стільки електрика.

Нагадаємо, киянам знизили тарифи на опалення і гарячу воду в грудні 2019 року майже на чверть – на 22-23%. Підставою для перерахунку стала постанова Кабміну № 1082, яке передбачає зміну розміру нарахувань за послуги централізованого опалення та гарячого водопостачання у зв’язку зі зміною ціни природного газу.

Читайте також:  Жінка жорстоко вбила подругу: Приревнувала до чоловіка

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.