facebook

Розрив глотки і стравоходу: у Києві під час гастроскопії помер 2-річний хлопчик

У Києві батьки звинувачують медиків у смерті свого дворічного сина. Хлопчика не стало просто під час проведення гастроскопії.

Про це повідомляє ТСН.

Мати загиблого Максима згадує, що ще у вівторок увечері син бавився зі старшою сестричкою. “Вони стрибали на ліжку. У руках у нього була лялька, від якої відірвав ногу. Він ту ногу гриз і, коли зістрибнув з ліжка на подушки, мабуть поперхнувся цією ногою”, – каже мама хлопчика Олена Мигович.

Батьки одразу перевірили горло. Тато перевернув хлопця догори ногами. Усе, начебто, було нормально, але трохи згодом дитину почало нудити.

Через годину його знудило знову. Батьки викликали швидку і Максима шпиталізували до дитячої лікарні на вулиці Богатирській у столиці. Там зробили рентген, взяли аналізи і на ранок призначили гастроскопію.

Саме ця процедура стала фатальною для дитини. Після першої процедури лікар сказав, що нічого не бачить, а тому її треба повторити. Дитина кричала і плакала. Спочатку сина тримала мати, а потім батько. “Потім вставив удруге. Він, коли діставав зонт і шайбу, то пішла кров. Розпухли шия, посинів”, – каже батько загиблого Юрій Мигович.

Серце Максима перестало битися на руках у батька. Його намагалися реанімувати, але марно.

Результат показав, що смерть дитини настала через розрив глотки і стравоходу. Завідувачка хірургічного відділення лікарні на Богатирській коментувати висновок бюро експертиз відмовляється. “У нас немає висновку. Нам не надіслали, вибачте, будь-ласка. Я думаю, що оцінку дадуть компетентні органи. Зондування призначили, бо була кровотеча”, – каже Світлана Брагинська.

Адвокат каже, якщо лікарську помилку все-таки доведуть, то медику, який зробив зондування, може загрожувати до п’яти років тюрми. “Для того, щоб задокументувати правильно всі дії і потім мати можливість довести непрофесійну діяльність, потрібна, в першу чергу, заява про вчинення кримінального правопорушення”, – розповів адвокат Афанасій Карлін.

Читайте також:  На палаючій нафтобазі під Києвом стався вибух

Потім батькам необхідно провести ще одну судово-медичну експертизу, яка встановить остаточну причину смерті їхньої дитини.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.