facebook

Венеціанському карнавалу – бути: місто відновилося після повені

Італійці готові до проведення традиційного щорічного Венеціанського карнавалу, всупереч повені, яку пережило місто восени. Про це кореспонденту УНН розповіли організатори карнавалу.



Так, Венеціанський карнавал-2020 буде проходити з 8 по 25 лютого у місті Венеція. Тема карнавалу 2020 року: “Il Gioco, l’amore e la Follia” (можна перевести як “Гра, любов і безумство”).

“Повінь у листопаді минулого року обрушилася на місто, але це не завадило нам організувати карнавал, навпаки: ми співпрацюємо з багатьма приватними особами, які допомагають нам відродити місто”, – розповіли організатори.

Вони також відзначили, що не розраховують на погану погоду в карнавальний період, але розраховують на повернення туристів в місто, адже для них уже все готово.

“Ми не передбачаємо нових штормів у період карнавалу: наразі погода ясна, а сьогодні чудовий сонячний весняний день. Так, ми помітили, що потік туристів скоротився, але ми все ж хотіли б заспокоїти тих, хто хоче приїхати і відвідати нас: місто відновилося, і всі види діяльності (готелі, ресторани і багато іншого) вже працюють”, – відзначають організатори.

Венеціанці намагаються зберігати бадьорість духу і сконцентруватися на позитивних аспектах, незважаючи ні на що.

“Очевидно, що ми працюємо над вирішенням тих проблем, з якими стикається місто, але ми також вирішили проявити безтурботний тон, тому що спочатку жителям Венеції потрібна безтурботність”, – резюмували організатори карнавалу.

Нагадаємо, що італійське місто Венеція пережила увечері 12 листопада другу найгіршу повінь за час регулярної фіксації рівня води з кінця 19-го століття. О 23:00 рівень води в венеціанській лагуні досяг позначки 194 сантиметри над середнім. Під водою опинилося близько 82 відсотків території острівної частини міста.

Пізніше збитки від повені у Венеції оцінили в сотні мільйонів євро.

Читайте також:  Єфpocинiнa: Мaти з грудними двiйнятaми пoтoнулa, нe втpимaвшиcь нa дaxу. А щo cвiт? ООН, мaбуть, дoci cвяткує дeнь pociйcькoї мoви

Уже 23 грудня минулого року Венецію знову затопило, рівень води піднявся на 144 сантиметри вище норми.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.