facebook

У Криму немає грошей на демонтаж української символіки

Після року окупації Російською Федерацією української Кримської автономної республіки там досі на багатьох установах досі можна побачити таблички з українських часів, так як на їх заміну на російські в окупантів банально немає грошей.

e06d061a77a7bde916b8a91163029d411433390121


А розповіла про «проблему» існування українських табличок на багатьох державних установах окупованого Криму якась Світлана Савченко, що займає посаду керівника «комітету з питань культури і охорони культурної спадщини держради Криму».

«Вимога прибрати українську символіку на даний момент не справили належного ефекту – таблички, що залишилися з часів України, все ще можна побачити, зокрема, на установах культури. Ця ситуація пов’язана з браком бюджетних коштів», – розповіла Савченко.

«Кошти повинні бути заплановані. Я вважаю, що це дуже правильно, без революцій, поступово закласти кошти для кожної з установ, щоб вони змінили це таблички», − також розповіла представник російських окупантів.

10-11 червня на території окупованого Російською Федерацією Кримського півострова пройде дуже знаковий захід, який названий організаторами як «Некрополь-Крим 2015», в якому візьмуть участь більше сотні похоронних бюро Росії.

В ході цього похоронного заходу в Ялті всі бажаючі зможуть відвідати виставку, на якій російські виробники ритуально-похоронної продукції покажуть свої новітні вироби і розкажуть відвідувачам про них.

Як повідомляють організатори цього похоронного заходу, рішення взяти участь у виставці дали згоди похоронні контори з Пензенської області, Санкт-Петербурга, Єкатеринбурга, Москви, Свердловської і Ростовської областей, Йошкар-Оли, Смоленська, Краснодара і т. д.

Організатори виставки і всього цього досить невеселого заходу також повідомили, що почесними гостями будуть представники терористичної «луганської народної республіки», від якої також буде присутнє одне похоронне бюро.

«На стендах можна буде не тільки побачити, але й придбати лампади, лиття, вінки, труни всіляких фактур і видів – від виробів з щільного картону до дорогих ексклюзивних моделей з цінних порід дерева, розписані вручну під хохлому та гжель, верстати для розпилу каменю, всі види каменеобробних інструментів, косметичні засоби, урни для праху, термоклеєві пістолети, принтери для друку стрічок, квітники, надгробки, вази, ритуальна одяг і взуття, література», – повідомляють в прес-релізі організатори заходу.

Для всіх бажаючих кримчан і відпочиваючих гостей окупованого Кримського півострова організатори встановили ціну вхідного квитка на виставку – 500 російських рублів.

Читайте також:  “Почали втікати та зачинились зсередини”: в Івано-Франківській області лікарі злякалися пацієнта з підозрою на коронавірус

джерело http://uapress.info/uk/news/show/79373

Шукайте деталі в групі Facebook