facebook

Росія пообіцяла OПЕК зберегти обсяги видобутку нафти

Росія пообіцяла OПЕК підтримати видобуток нафти на рівні приблизно 10,5 млн барелів на добу.

1634177




Росія пообіцяла членам Організації країн експортерів нафти (ОПЕК) підтримувати видобуток нафти на поточному рівні і забезпечити стабільні поставки на світові ринки напередодні засідання міністрів організації у Відні, на якому, як очікується, ОПЕК також збереже рівень видобутку.

“Довгострокова стратегія Росії на нафтовому ринку націлена на підтримку поточного рівня видобутку приблизно в 10,5 млн барелів на добу”, – заявив міністр енергетики Росії Олександр Новак, виступаючи на семінарі ОПЕК, на якому лідери галузі  один раз на два-три роки обговорюють тенденції на світових нафтових ринках.

У своїй травневій доповіді ОПЕК прогнозує обсяг видобутку нафти в Росії на рівні 10,5 млн барелів на добу в 2015 році.

Ряд міністрів ОПЕК вже заявили, що задоволені поточним рівнем цін на нафту і не очікують жодних змін квот на видобуток на засіданні 5 червня.

Зараз квота ОПЕК з видобутку встановлена ​​на рівні 30 млн барелів на добу. Напередодні засідання ОПЕК світові ціни на нафту знизилися більш ніж на 2% за день.

Ціни на нафту різко впали в 2014 році, через що ряд членів ОПЕК, включаючи Іран та Венесуелу, закликали обмежити видобуток перед попереднім засіданням 27 листопада. Вони також звернулися до країн, які не входять в ОПЕК, підтримати скорочення видобутку.

При цьому Саудівська Аравія, яка є найбільшим виробником нафти в ОПЕК, відмовилася скорочувати видобуток, розраховуючи на те, що надлишок нафти на ринку і зниження цін приведуть до призупинення нових інвестиційних проектів. У цій ситуації Росія вирішила також не скорочувати видобуток.
За матеріалами: ТАСС

Читайте також:  Росія сподівається усунути те, що стримує її прогрес в Україні – британська розвідка

Шукайте деталі в групі Facebook