facebook

В Івано-Франківську невідомі труять собак

У місті вже декілька днів поспіль від невідомої речовини помирають собаки.

У соцмережі Facebook франківці розповідають про отруту, від якої помирають чи отримують серйозні травми домашні улюбленці.


«Є підозра, що в районі парку Шевченка, міського озера, вул.Мазепи та Шевченка порозкидали або порозприскували отруту, що вбиває тварину за декілька годин! Ця отрута може бути отруйна і для людей, особливо дітей, якщо є контакт з речовиною чи вдихання парів.

Перші прояви гострі: неспокій, метушніння, далі судоми з виділенням слини! За декілька годин тварина помирає! Вже три собаки з двору по вулиці Мазепи (одразу навпроти 23 школи) померло.

Є дані експертизи після розтину. Всі собаки домашні та гуляли на повідку. Четверта собачка, з мені відомих, померла також, гуляла у вказаних вище районах та була доставлена в клініку «Добродій».

Ще троє вчора з судомами доставлено в клініку Добродій у важкому стані…Наша собачка Голден Ретривер Аліса постраждала також – втратила зір, була паралізована, судомила. Судоми відзняти не було часу, але це було жахливо. Знаходиться в ветклініці «Добродій». Там їй надали всю можливу допомогу на той момент. Всі випадки отруєння сталися на цьому тижні», – написала Ірина Сухар’єва-Камад.

Керівниця благодійної організації «Дім Сірка» Наталія Когут підтвердила «Галці» інформацію про отруєння тварин.

«Три собаки з вулиці Мазепи потрапили у клініку «Добродій». Одна – померла, ще одна собака у важкому стані. Всі ознаки отруєння», – каже Когут.

Також на сторінці «Дому Сірка» у фейсбук з’явився пост з попередженням про отруту.

«Раніше була інформація про отруєння домашніх тварин в районі озера, Мазепи, Шевченка, зараз отрута вже є і в районі Білого дому, парку Міцкевича і, можливо, по цілому місту! Будьте дуже уважні, є летальні випадки і випадки сліпоти!», – йдеться у дописі.

Читайте також:  Як зберегти продуктивність після безсонної ночі: 6 порад

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.