facebook

В Іспанії перерви на каву та куріння не будуть зараховувати в робочий час

Суд країни не став заперечувати проти вимоги компанії Galp Energia Espana відзначатися, коли працівники залишають офіс, а також вказувати причини, за якими вони беруть перерву.



Іспанський суд визнав право компанії віднімати перерви на каву та паління з реально відпрацьованих співробітниками годин у робочий час. Про це повідомляє MBS.News у вівторок, 11 лютого.

Національний суд країни не став заперечувати проти вимоги компанії Galp Energia Espana відзначатися, коли працівники залишають офіс, а також вказувати причини, за якими вони беруть перерву. Скаргу на подібні дії з боку роботодавців подала Конфедерація профспілок Іспанії.

У суді наголосили, що застосування таких пропускних карток на вході і виході з офісу є гарантом безпеки, а також засобом моніторингу присутності співробітників на робочому місці.

26 вересня компанія направила співробітникам електронні листи, в яких вказала, що співробітники, які покидають будівлю офісу в робочий час, повинні вказати причину перерви: кава, куріння або сніданок. При цьому витрачений час не буде включено в робочі години.

У виданні зазначають, що серед іспанських працівників поширена звичка робити перерву на каву не менше 15 хвилин в період з 10:00 до 12:00.

Читайте також:  Щоб не захворіли раком: гінеколог намагався “лікувати” своїх пацієнток сексом

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.