facebook

Епідемія грипу в Україні: за тиждень померли вісім людей

Епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищено в півтора разу.

За минулий тиждень в Україні зареєстрували вісім летальних випадків через грип, що підтвердили методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

Загалом протягом цього періоду на ГРВІ захворіли 283,6 тисяч людей, з них понад 65% дітей. Інтенсивний показник захворюваності склав 741,8 на 100 тис населення, що на 55,6% більше епідемічного порога по Україні.

У міністерстві додали, що у більшості областей зареєстрована епідемічна активність різної інтенсивності. Епідпоріг не перевищено лише у Києві та Харківській області.

Також зазначається, що впродовж тижня проти грипу в Україні вакцинували 956 людей, а з початку епідемічного сезону щеплення зробили 236,3 особи.

Загалом від початку епідсезону від ускладнень грипу померли 26 українців. Жоден із них не мав щеплення від захворювання.

Раніше повідомлялося, що

Дві людини померли від ускладнень грипу у Запорізькій області
дві людини померли від ускладнень грипу у Запорізькій області. Серед жертв – 16-річна дівчина. Вона померла від серцево-легеневої недостатності. Не зверталася до лікарів і 69-річна пенсіонерка з обласного центру. Жінка переносила хворобу на ногах. До лікарні потрапила на 4-й день у вкрай тяжкому стані. Тиждень жінку намагались врятувати у реанімації, проте зусилля медиків виявились марними.

Читайте також:  “Спокійно чекаємо”: Очільниця МОЗ Супрун висловилася про свою відставку

Шукайте деталі в групі Facebook