facebook

“Обов’язково вистою!”: Марків потужно звернувся до українців із в’язниці в Італії

Український нацгвардієць Віталій Марків, якого засудили до 24 років в’язниці в Італії, написав потужного листа.



Текст показала пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Марківа за дорученням глави МВС Арсена Авакова відвідав його заступник Анон Геращенко.

«Дорогі українці! Хочу висловити величезну подяку за вашу підтримку! Я обов’язково вистою, і ми переможемо! Слава Україні!», – йдеться у листі від 13 лютого.

Як повідомляв УНІАН, заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Національної гвардії імені Кульчицького старшого сержанта Марківа затримали 30 червня 2017 року в Італії за підозрою у вбивстві італійського журналіста Андреа Роккеллі та його російського колеги Андрія Миронова під Слов’янськом 24 травня 2014 року. За даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ. У Нацгвардії наголошували, що у 2014 році в батальйоні імені Кульчицького в наявності не було жодного міномета. 12 липня 2019 року суд присяжних в Італії засудив Марківа до 24 років ув’язнення.

Також Марківа зобов’язали виплатити компенсацію родині загиблого. Президент Володимир Зеленський доручив керівництву МЗС та Генпрокуратури терміново зайнятися питанням повернення Марківа на батьківщину. 20 листопада Україна подала апеляційну скаргу на вирок Марківу. Розгляд апеляційної скарги Апеляційним судом округу Ломбардія очікується навесні 2020 року.

Читайте також:  Путін знову прорахувався: Росія приречена, газ у ЄС продавати не зможуть

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.