facebook

В Україні хочуть скасувати “класичну прописку”

Найближчим часом Кабмін планує скасувати “класичну прописку” громадян, замінивши її так званим декларативним принципом реєстрації.



Про це заявив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет в ефірі однієї з радіостанцій, повідомляє Укрінформ.

“Я висловлю свою персональну думку, тому що цей проєкт веде мій колега Михайло Федоров. Те, що мені розповідала його команда, то дійсно є, якщо не помиляюсь, голландська практика, коли люди декларативно кажуть, що я за цією адресою мешкаю, йде повідомлення до власника відповідної нерухомості, і він має підтвердити. Це все можна зробити дистанційно у кілька кліків, і я дуже сподіваюсь, що найближчим часом це буде зроблено”, – заявив він.

Нагадаємо, Верховна Рада 11 грудня 2003 року увалила закон “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні”, який скасував прописку та ввів реєстрацію місця проживання.

У жовтні 2018 року у Верховній Раді презентували законопроект “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні”, який передбачає спрощення процедури реєстрації місця проживання в Україні.

Згідно з проектом закону, для реєстрації або зняття з реєстрації подаватиметься тільки одна заява, не потрібні жодні документи та погодження; внесення відміток до паспортів про місце проживання буде не обов’язковим і здійснюватиметься тільки за бажанням особи.

Читайте також:  На Галичині злодій підстрелив охоронця супермаркету (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.