facebook

Калушани стали свідками “Оди до радості”. ФОТО+ВІДЕО

У Калуші відбувся традиційний фестиваль альтернативної культури (колишня “Деталь”). Цього разу фест мав назву “Шляхами Європи. Ода до радості” — на відзначення першої письмової згадки про Калуш, Дня музеїв та Дня Європи.


 11391428_1010239159001092_859650121253361235_n__large

Калушани стали свідками «Оди до радості». У місті відбувся молодіжний фестиваль «Шляхами Європи. Ода до радості».

Це перший фестиваль у такому форматі, коли гармонійно переплелися минуле та сучасність. Мета «Оди до радості» — пов’язати різні епохи в одну лінію людського життя.

На площі Героїв автори молодіжного театру «ЛюбАрт» представили вуличну виставу з мінімумом декорацій. Тільки власний голос і — жодного мікрофона. А також — декламували «Оду до радості» на фоні прапора Євросоюзу і демонстрували сценку ХІІ століття від французького автора.

У минувшину вуличні вистави та середньовічні бої були розвагами пересічного мешканця. Проет бої та майстер-класи від клубу історичної реконструкції «Нормани» облюбували і сучасні калушани. Організувавшись минулого року, хлопці забезпечили себе обладунками та зброєю.

Також у рамках молодіжного фестивалю відбувся проект Галини Турчак “Рукавички. Велике прибирання на шляху в Європу”. Спочатку потрібно прибрати в себе в душі та в серці, перед початком будь-якої роботи, вдома, і у власному місті. Проект було продемонстровано у стінах закинутої друкарні, що є відомою історичною будівлею Калуша. Напередодні звідси вивезли трактором сміття.

У друкарні паралельно можна було доєднатись до кінодискусійної майстерні.

Фестиваль продовжився відкриттям виставки Олександра Галькевича «Моя Європа», приємною живою та електронною музикою – атрибутами вже сучасного життя. Завершився фестиваль вечором короткометражок.

джерело http://vikna.if.ua/news/category/kl/2015/06/04/35051/view#ad-image-0

Читайте також:  На Косівщині провели в останню путь Василя Кравчука, який був обличчям “Пістинської Джерельної”

Шукайте деталі в групі Facebook