facebook

На Україну насувається потужний і активний циклон Victoria

У понеділок в Україні очікуються пориви вітру, які подекуди сягатимуть штормових показників, денна температура місцями підвищиться до +14, мінлива хмарність, без опадів. Про це на своїй сторінці у Facebook написала синоптик Наталка Діденко.

На заході України очікується підвищення температури до 12…14 градусів тепла вдень, у центрі +9…+11, на сході +3…+7, у південних регіонах – до +9 градусів.

Вночі у більшості областей температура триматиметься нижче нуля, лише на Закарпатті очікується до +4, на сході – до -8 градусів.

За даними Укргідрометцентру, в горах Івано-Франківської області 17 лютого внаслідок відлиги очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

18 лютого у західних, центральних та північних областях очікуються дощі, вночі температура переважно триматиметься вище 0.

“Циклон Victoria із кількома центрами, потужний і активний, не дає оговтатися мешканцям західного узбережжя Європи, Великій Британії, Нідерландам, Бельгії, країнам Скандинавії, Балтії від сильного, часом ураганного вітру.

Циклон такий масштабний, що його штурханину відчують завтра й українці”.

“Пориви південно-західного вітру можуть досягати в Україні штормових. Понеділок, не зважаючи на вітер, обіцяє бути теплим. Денна температура повітря у більшості областей підвищиться до +5… +13 градусів. У східних областях ще затримається холодніша повітряна маса: найближчої ночі до -5…-9, вдень у понеділок +1…+4”.

Деталі: За прогнозом синоптика, опади – малоймовірні. У Києві у понеділок вдень +6… +9, рвучкий вітер, без опадів.



Читайте також:  11 ТРАВНЯ В УКРАЇНІ – ЗЛИВИ ТА ГРОЗИ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.