facebook

Кличко та “Правий сектор” виступили проти “Маршу рівності” в Києві

Мер Києва Віталій Кличко та лідер “Правого сектора” Дмитро Ярош негативно висловилися щодо ідеї проведення ЛГБТ-спільнотою Маршу

1634751




Міркування безпеки

Київський міський голова Віталій Кличко у четвер закликав організаторів “Маршу рівності” утриматись від його проведення з міркувань безпеки.

Він закликав політичні сили і громадські організації “не розпалювати ворожнечу і не створювати чергового протистояння в столиці навколо “Маршу рівності”, повідомляє прес-служба КМДА.

“Коли на сході України триває війна, проводити масові заходи, які до того ж мають неоднозначне сприйняття в суспільстві, не на часі”, – вважає Віталій Кличко.

У повідомлені сказано, що марш на підтримку ЛГБТ раніше викликав суперечки та проходив “з бійками та протистояннями”.

“Зважаючи на це, в нинішніх умовах існує небезпека провокацій в столиці. Тому я звертаюся до організаторів утриматися від проведення таких заходів. Безпека у місті сьогодні – передусім”, – заявив мер.

Водночас він вважає, що у Києві не існує утисків за будь-якими ознаками, і “кожній людині гарантується вільне висловлення поглядів і переконань”.

Представництво правозахисної організації Amnesty International в Україні закликала київську владу та міліцію убезпечити акцію на підтримку прав ЛГБТ спільноти.

Організатори акції заявляли, що хочуть провести її у суботу в Києві.

“Правий сектор” проти “агресивної ідеології” ЛГБТ-спільноти

Лідер “Правого сектора” Дмитро Ярош також у четвер заявив, що учасники його військово-політичного руху “будуть змушені відволіктися” від інших подій, щоб завадити проведенню ЛГБТ-спільнотою “Маршу рівності” у Києві.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. Його звернення також опублікував сайт “Правого сектора”.

За словами Дмитра Яроша, ЛГБТ організації “сповідують вкрай агресивну ідеологію, котра не терпить інакомислення”.

“Вони діють хитро і розбивають свою боротьбу по етапах: спочатку – “протидія дискримінації”, потім – узаконення їхніх “шлюбів” включно з правом усиновлювати дітей, нарешті – прийняття суворих, тоталітарних законів, згідно з якими має переслідуватися будь-яка відмінна від їхньої думка (наприклад, цей текст міг би потягнути за собою кримінальну відповідальність)”, – йдеться у заяві.

Читайте також:  "Я вас проклинаю!" У Мукачевому чоловік транслював своє самогубство у Facebook. Фото 18+

Як відзначив Дмитро Ярош, українська нація залишається доволі консервативною і не схвалює явище гомосексуалізму. Він розкритикував Захід за тиск щодо впровадження “ідеології ЛГБТ”.

“Представники військово-політичного руху “Правий сектор” будуть змушені відволіктися від інших справ, аби завадити реалізації планів ненависників родини, моралі та звичних уявлень про людину. Нам вистачає справ, проте обставини змушують звертати свою увагу і на це зло”, – зазначив лідер “Правого сектора”.

Речник руху Артем Скопропадський у коментарі ВВС Україна пояснив, що бійці ДУК “Правого сектора”, які зараз знаходяться у зоні АТО, не будуть спеціально їхати в Київ, щоб завадити маршу. Втім, за його словами, у столиці є багато інших учасників руху.

Також Артем Скоропадський припустив, що окрім “Правого сектора” проти “Маршу рівності” у Києві виступлять представники інших правих організацій, зокрема батальйону “ОУН”, полку “Азов”, ВО “Свобода”.

У “Правому секторі” додали, що цінують роботу правозахисних організацій, на зразок Amnesty International, особливо їхній внесок за часів політичного режиму Віктора Януковича, однак категорично не погоджуються з позицією щодо ЛГБТ.

Джерело: ВВС Україна

Шукайте деталі в групі Facebook