facebook

Київ готовий говорити «навіть з Плотницьким», але після виборів

Офіційний Київ готовий розмовляти з представниками Донбасу, але не з польовими командирами, а з тими, кого населення регіону обере під час законних виборів, заявив заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко.

dnr8


 

“Ми розуміємо, що в нинішній ситуації існує необхідність «зшити» Україну, від якої відривають шматки наші сусіди, і ми готові йти назустріч, враховувати думку місцевого населення цих регіонів. Але ми не можемо і не будемо розмовляти з польовими командирами.

Для цього є вибори і той, хто буде обраний (навіть Плотницький або хто завгодно інший законно обраний) буде представляти регіон і брати участь у подальшому політичному процесі. А підсовувати якихось російських громадян або найманців і робити з них лідерів Донецька і Луганська – це несправедливо”, – сказав Пристайко, пише Інтерфакс-Україна.

За його словами, вибори на контрольованій “ДНР-ЛНР” території можуть пройти тільки після відведення звідти озброєнь і військ, і цей факт повинен бути зафіксований ОБСЄ. “Ми не можемо проводити вибори, коли в регіоні знаходиться невідома кількість іноземних збройних формувань і просто якихось клоунів. Хто буде брати участь у виборах – донські козаки?”, – сказав дипломат.

Джерело: fakty.ictv.ua

Читайте також:  Порошенко назвав "ворогів" і "дилетантів" на місцевих виборах

Шукайте деталі в групі Facebook