facebook

Зеленський: “Я привезу українців з Уханя в Кончу-Заспу, якщо перекриватимете дороги”

Володимир Зеленський попросив українців підійти з розумінням до евакуації українців з Уханя та не перекривати дороги. Також президент заявив, що панікувати немає чого, адже Україна повністю готова до евакуації та має кілька варіантів для місця на карантин.



Про це Володимир Зеленський заявив під час засідання РНБО через бій поблизу Золотого.

Днями низка ЗМІ поширила фейкову інформацію про те, що евакуйованих українців розмістять у Львівській області, а саме на Яворівщині в санаторії “Шкло”, й що Україна взагалі начебто не готова до евакуації. Натомість деякі місцеві активісти почали підбурювати місцеве населення на протести.

В інших ЗМІ почала з’являтись інформація про те, що евакуйованих начебто планують розмістити на Тернопільщині у Микулинцях, через що очікуються протести.

Натомість Володимир Зеленський закликав людей до розуміння і пообіцяв особисто привезти евакуйованих додому до тих, хто налаштовує людей на протести та поширює фейкові новини.

“Це навіть не дорослі люди, це хлопчики й дівчата. Там багато людей 90-их років народження. Чесно кажучи, ми з вами повинні розуміти – ми забираємо своїх громадян, які є такими ж громадянами України, як і ми.

А з приводу цих політичних “таваріщєй” – якщо будете перекривати дороги й підбурювати людей, ми привеземо всіх наших громадян… (а ми обов’язково їх привеземо додому, тому що це наш обов’язок – конституційний і просто людський, – зазначив президент)… Я обов’язково привезу наших громадян в Кончу-Заспу в їх особняки”, – заявив Володимир Зеленський.

Що відомо про евакуацію українців з Уханя

Евакуація українців з Уханя відбудеться 20 лютого, втім МОЗ ще не розповів, де саме громадяни відбудуть 14-денний карантин. Натомість очільниця МОЗ Зоряна Скалецька, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та президент Володимир Зеленський запевняють, що Україна повністю готова до евакуації.

Читайте також:  «Мінімальна зарплата до кінця року зросте до 6 500 гривень», – Зеленський

Під час евакуації будуть дотримані усі необхідні засоби та норми безпеки, яких дотримувались й інші країни під час евакуації своїх громадян. Під час посадки на літак, у пасажирів виміряють температуру. Якщо ж вона буде понад 37, 2, то людина не полетить додому, а відправиться до місцевої лікарні.

Після висадки, літак повністю продезінфікують, а усі розхідні матеріали будуть спалені. Окрім того, попри наявність захисних костюмів, на карантин піде й персонал, який займався обслуговуванням пасажирів.

Що стосується лікарні – вона буде під постійною охороною, а в самому приміщенні будуть застосовані всі необхідні заходи інфекційної безпеки – захисні костюми, спалення або знезараження відходів.

Евакуйовані зможуть покинути місце карантину через два тижні, але лише після того, як пройдуть усі необхідні процедури та перевірки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.