facebook

В Італії школярів змусять займатися проблемами глобального потепління

Уряд Італії з осені 2020 року введе в державних школах обов’язкове вивчення проблем зміни клімату.

Про це пише Positive News. Видання зазначає, що Італія стала першою країною в світі, яка ініціює подібну програму. За задумом влади, подібні заходи зроблять країну лідером в області екологічної освіти.



Згідно з директивою Міністерства освіти, щорічно школярі повинні будуть приділяти 33 години для вивчення питань, пов’язаних зі зміною клімату. Керівництво профільного відомства зазначає, що це дозволить “підготувати громадян Італії до надзвичайних ситуацій в області клімату”. Крім того, проблеми сталого розвитку будуть обговорюватися в рамках класичних дисциплін – математики, фізики, географії і т.д.

“При викладанні цих традиційних предметів буде приділятися більше уваги змінам клімату. Проблеми сталого розвитку і клімату повинні стати центром освітньої моделі. Італійська система навчання повинна поставити навколишнє середовище і суспільство на перше місце”, – пояснили в міністерстві.

Для того, щоб створити унікальну програму, уряд запросив вчених і профільних експертів. Вони допоможуть міністерству переглянути існуючу навчальну програму і скорегувати її, зазначає CNN.

Читайте також:  Батьки можуть обирати форми навчання для дітей в умовах карантину - Шмигаль

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.