facebook

МВФ дав Афінам час на повернення боргу до кінця місяця

Греції дозволили об’єднати всі червневі платежі й перерахувати МВФ 1,6 мільярда євро в кінці поточного місяця.

1634755




Міжнародний валютний фонд (МВФ) дозволив Греції об’єднати чотири платежі, що мали бути перераховані у червні окремими частинами, і виплатити всю суму в кінці місяця. Про це в четвер, 4 червня, повідомляють західні інформагенції з посиланням на МВФ. Перший платіж у розмірі 300 мільйонів євро Афіни повинні були перерахувати у п’ятницю, 5 червня. Зараз же майже 1,6 мільярда євро мають бути перераховані 30 червня. Відтермінування дає Греції час продовжити перемовини з європейськими кредиторами щодо другого пакету фінансової допомоги розміром 7,2 мільярда євро.

Крім того, як стало відомо у четвер, Єврокомісія розглядає можливість виділення Греції додаткового пакету допомоги через Європейський фонд фінансової стабільності EFSF. За даними німецьких видань Die Welt и Handelsblatt, ідеться про 10,9 мільярда євро, яких Афінам повинно вистачити до кінця літа для погашення боргів. Як пише Die Welt з посиланням на джерело в європейських фінансових колах, іншої можливості, щоб Греція змогла протриматися до осені, практично немає.

Водночас, як повідомляє агенція dpa з посиланням на джерела в європейських колах, чергова кризова зустріч щодо грецького питання, яка повинна була відбутися у п’ятницю в Брюсселі, переноситься. Скоріше за все, перемовини глави Єврогрупи Єруна Дейсселблума з прем’єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом і главою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером продовжаться в середині наступного тижня, уже після зустрічі G7 у Баварії. У ході попередньої зустрічі щодо врегулювання боргової проблеми Греції сторони не змогли дійти компромісу.

Джерело: Українська служба DW

Читайте також:  Вибух у Туреччині: Загинуло 7 поліцейських, 27 осіб отримало поранення

Шукайте деталі в групі Facebook