facebook

“Найскладніше в роботі – бути матір’ю”: українців вразила відверта сповідь вчительки

Українців вразила історія вчительки з Харкова Галини Сищук про те, як важко бути відмінним педагогом і хорошою матір’ю.

Крик душі педагогиня опублікувала на Facebook-сторінці. Вона розповіла, що найскладніше в її роботі бути адекватною, врівноваженою, підтримуючою матір’ю, пише Моя Школа OBOZREVATEL.

“Перша половина дня з легкістю проходить під девізом “це ж діти”. Дітям потрібно бути шумними, активними та непосидючими. Я-вчителька розуміє дітей. А от Я-мати хоче тиші. Двоє шумних, активних, невгамонних теж діти (шепоче мій мозок). Та все моє Я прагне спокою”, – наголосила Сищук.

У жінки постійно відбувається внутрішня боротьба. Як вчителька вона розуміє, що конфлікти потрібні, щоб діти вчилися знаходити спільну мову, але як мати – вона ненавидить конфлікти, тому що тоді емоційність бере верх.

“Я спланувала свій день так, щоб між спілкуванням з класом і спілкуванням з синами була пара годин для мене. У цей проміжок вкладаю походи на манікюр, гуляю по магазинах (це такий кайф не слідкувати, щоб нічого не потягнули і не розбили загребущі рученята), прислухаюся до своїх потреб”, – додала вчителька.

За її словами, важливо дозволяти собі відпочивати. Адже кожен потребує піклування. Проте рідні часто не бачать цього, тому потрібно вміти говорити відкрито про свої потреби.

“Здорова адекватна мати – центр добробуту родини. Здорова адекватна вчителька – центр обертання галактики. І це емоційне здоров’я та адекватність залежать тільки від нас. Просто необхідно це собі дозволити”, – відзначила Сищук.

Користувачів соцмережі вразили слова жінки. У коментарях вчителі підтримали Сищук і писали, що вони намагаються розмежовувати в собі двох людей: маму і вчительку.



Читайте також:  Львівську вчительку звільнили через цькування першокласників

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.