facebook

Жителі Нових Санжар побилися з силовиками: є поранені. Фото і відео

У селищі Нові Санжари Полтавської області силовики відтіснили місцевих жителів, які “живим щитом” заблокували проїзд для евакуйованих з Китаю.



Правоохоронці та Національна гвардія розчистили проїзд для автобусів, щоб ті могли під’їхати до медичного центру через міст, повідомляє Апостроф.
Під час конфлікту кілька місцевих жителів затримали, на місці повідомили про потерпілих.

Станом на 19:30 поліція розігнала протестувальників і звільнила під’їзд до медичного центру, пише Страна. Під час бійок люди кидали каміння в правоохоронців. Один з місцевих жителів намагався прорвати кордон поліції на автомобілі ВАЗ-2121, в результаті йому пробили колеса і жорстко витягли з машини. Інша протестуюча кричала, що “медзаклад згорить вночі”.

У ході протестів в Нових Санжарах постраждали двоє людей. Про це РБК-Україна повідомив представник Національної поліції в Полтавській області Юрій Сулаєв. Він зазначив, що учасники акції протесту відмовилися від допомоги в госпіталі.

“Зараз подія відбувається, скільки травмованих ми дізнаємося, коли закінчиться захід. Якщо говорити про сьогоднішній день, у нас було два повідомлення про тілесні ушкодження. В одному випадку людина відмовилася від надання допомоги, в іншому – отримала незначні тілесні ушкодження і також відмовився від госпіталю”, – заявив Сулаєв.

Крім того, прем’єр-міністр України Олексій Гончарук і глава МОЗ Зоряна Скалецька повідомили, що терміново вилетіли до Нових Санжар. Там прем’є очолить оперативний штаб уряду.

Читайте також:  Центри вакцинації можуть закрити: лікар пояснив причину

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.