facebook

У калуському ЦНАПі жінці у довідку про склад сім’ї вписали сусідів

До громадської приймальні Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області звернулася мешканка Калуша щодо порушення посадовими особами Калуської міської ради та Центру надання адміністративних послуг Калуської міської ради Закону України «Про захист персональних даних».



Перелік послуг, які надаються через ЦНАП Ужгородської міської ради – змінено
Заявниця повідомила, що у довідці про склад сім’ї, яку отримує у Центрі надання адміністративних послуг Калуської міської ради, внесені двоє чужих осіб, які не є членами її родини, пишуть Версії з посиланням на Фіртка.

Вони фактично проживали поряд із заявницею. При цьому, по кожній зареєстрованій особі були наявні відомості про дату народження, серію і номер паспорта/свідоцтва про народження, що є їх персональними даними.

Відповідно, такі ж персональні дані ставали доступними і для сусідів у випадку отримання ними довідки про склад сім’ї, оскільки обидві сім’ї виявились зареєстрованими за однією адресою.

З приводу усунення порушень законодавства про захист персональних даних, пов’язаних з реєстрацією місця проживання, сім’я заявниці неодноразово зверталась до Калуської міської ради та ЦНАПу.

Втім посадовими особами Калуської міської ради не тільки не вжито заходів щодо захисту персональних даних цих осіб, але й прийнято рішення припинити розгляд звернень заявниці.

Водночас порушене питання позбавило права заявниці на соціальні гарантії, зокрема субсидії на ЖКП, а також вчинення нотаріальних дій стосовно житлового будинку. Порушене право заявниці на приватність було поновлено.

Посадові особи Калуської міської ради не понесли адміністративної відповідальності за порушення Закону України «Про захист персональних даних», оскільки заявниця наполягала виключно на сприянні у поновленні її порушеного права, а не складанні протоколу про адмінправопорушення та відкликала свою скаргу.

Читайте також:  Чергова ДТП: неподалік Франківська не розминулися одразу три автівки. ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.