facebook

З доларом коїться щось немислиме! У світі паніка. До чого готуватися українцям

Курс гривні щодо долара утримує стабільність, водночас більшість валют розвинених країн стрімко дешевшає. Вже незабаром “американець” в Україні може наблизиться до нової позначки: і від 24,4 грн/$ дійде до психологічної межі в 25 грн/$.



Валютний ринок України взяв невелику паузу після приїзду місії МВФ. І хоча кредит Фонду сам по собі не є необхідністю, співпраця з ним підвищує інвестиційну привабливість, зазначає аналітик Андрій Шевчишин.

“На світових ринках долар США продовжує зростати, оскільки інвестори на тлі ризиків глобальної пандемії короновірусу і падіння та гальмування світових економік поспішають піти в безпечні активи. Під сильним тиском перебувають європейські валюти, що іще більше погіршує конкурентоспроможність українських товарів на європейському ринку”, – зазначає аналітик.

Експерт прогнозує: в найближчій перспективі гривня продовжить демонструвати волатильність зі спробами ослаблення, що дозволить їй вийти з коридору 24,4-24,5 грн/$.

Колега Шевчішина Вадим Іосуб додає: незначна і різноспрямована зміна курсів свідчить про те, що валюта знайшла своє рівновагу поблизу поточних рівнів.

Читайте також:  На Закарпатті 26-річна жінка народила свою сьому дитину у авто швидкої допомоги

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.