facebook

Епідемія коронавіруса: Україну чекає доля Італії, лише з однією відмінністю

Андрій Пальчевський розповів, наскільки Україна готова до можливого спалаху вірусу.

Бізнесмен, політичний експерт Андрій Пальчевський прокоментував паніку в Італії через поширення коронавіруса і порівняв з перспективами України.

Про це він розповів на своїй Facebook-сторінці, – повідомляє аналітичний портал «Хвиля».

На тлі епідемії вірусу, який поширився з Китаю, влада італійського регіону Венето оголосили про скасування Венеціанського карнавалу через загрозу зараження людей коронавірусом.




«Поки китайці за п’ять днів встигають побудувати завод і випускають 250 000 масок в день, італійці оточили маленькі містечка, числом 12 або 13, близько 600 осіб вже в карантині, а карабінери і війська залучаються, щоб в районах Ломбардії і П’ємонту (і ще десь -то) люди не вешталися просто так. Обмежено транспорт, закриті школи, скасовані футбольні матчі, чого не було з часів підкорення Риму. І найголовніше [скасували] Венеціанський карнавал »
, – зазначив Пальчевський.

Експерт після провів паралель з українськими реаліями і висловив свою думку, що Україна наздожене сценарій Італії, однак, на відміну від італійців, всередині українського держави не знайдуться можливості для розслідування.

«Що стосується наших розумників, які завжди розповідають, що« нічого страшного, у нас нічого немає », ситуація буде схожа, на жаль, на італійську, де за день чувак заразив 13 чоловік – на наступний день хворих було вже 132. Зараз вони розслідують. Але вони-то можуть розслідувати, а у нас, як завжди, з’ясується, що не вистачає необхідних для цього дослідження », – сказав Пальчевський.

Також Пальчевський попередив, що варто утриматися від відвідування громадських місць, де спостерігається скупчення людей від торгових центрів до церков.

Читайте також:  У Тернополі від коронавірусу померла 26-річна породілля: її дитину врятували

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.