facebook

Франківські пластуни відзначили роковини розстрілів на Майдані (ФОТО)

Світлина від Грети Ківі.

В Івано-Франківську пластуни відзначили роковини розстрілів Небесної Сотні на Майдані Незалежності. Для дітей провели змаг-квест по місту.

Про це повідомляють українські скаути на своїй сторінці



у Фейсбук.

“Івано-Франківське новацтво відзначило роковини розстрілів на Майдані Незалежності Небесної Сотні змагом-квестом по місту. Метою заходу було ознайомити дітей з основними подіями майдану з позиції нашого міста, розповісти про внесок Івано-Франківців у хід історії майдану, вшанувати пам’ять полеглих земляків, пояснити цінність свободи, подискутувати про суть революції і страйку. Адже ми живемо направду в історичний час, а не засвоївши уроків історії, будемо приречені постійно її повторювати.
Новаки і новачки мали змогу послухати гутірку про історію франківського майдану від самого найбезпосереднішого учасника і незмінного ведучого Ростислав Микитюк, у супроводі виховників і деяких батьків відвідали Меморіальний сквер, де помолилися на могилі назавжди юного героя Романа Гурика, запам’ятали всі орієнтири поблизу музею Небесної Сотні, аби наступного разу привести сюди батьків, відчули власну силу і єдність на Вічевому майдані, а насамкінець, уже у дворі пластової домівки, з превеликим задоволенням змогли повправлятися у побудові/поваленні барикад під умовним прицільним снайперським вогнем згори.

Тепер пластуни багато чого знають, а саме:
  1. звідки починався Франківський Майдан;
  2. де стояли перші намети;
  3. яку роль виконує у Франківську “біла хата”;
  4. хто похований у Меморіальному сквері;
  5. де знаходиться Музей Небесної Сотні і навіть скількома мовами там працює аудіогід;
  6. для чого у нашому місті є “Вічевий майдан”;
  7. чому Небесна Сотня має крила?
  8. як будувати і розбирати революційні барикади.

Світлина від Грети Ківі.
Дуже би хотілося, аби ці діти уже не були повинні відстоювати свою свободу і проєвропейський напрям геть від Москви на жодному з майданів. Але якщо це раптом станеться, вони будуть готові, адже новацьке гасло звучить: “готуйсь!”

Світлина від Natali Loza.

“Немає більшої любові від любові того, хто віддає за друзів свою душу” (Івана 15:13) Команда “Дівчата”. Квест”Герої Небесної сотні”

Читайте також:  Колективи Потапа підкорили сцену українською піснею "Промінь": відео виступу
Пам’ятаймо і шануймо наших героїв, бо у наших вчинках продовжується їхнє життя…
Герої не вмирають!
Слава Україні!

Шукайте деталі в групі Facebook