facebook

Порошенко: прогресу зі звільнення заручників на Донбасі немає

В цілому ситуація з режимом припинення вогню загострилася, повідомив Порошенко Меркель.

1635171



Прогрес зі звільнення заручників на Донбасі відсутній, а в цілому ситуація з режимом припинення вогню загострилася. Про це заявив президент України Петро Порошенко в телефонній розмові з німецьким канцлером Ангелою Меркель, інформує прес-служба глави української держави увечері в п’ятницю, 5 червня.

Під час розмовисвітові лідери обговорили ескалацію конфлікту на сході України, зокрема нещодавній наступ сепаратистів на Мар’їнку, що “вкотре стало грубим порушенням мінських домовленостей”.

Також Порошенко висловив надію, що лідери “Великої сімки” на саміті в Німеччині продемонструють єдність і рішучу підтримку України.

Порошенко і Меркель також обговорили економічну ситуацію в Україні. Глава української держави закликав розглянути додаткові фінансові механізми для підтримки макроекономічної ситуації, а також для енергетичної стабільності України та ЄС.

Як повідомляв Кореспондент.net, раніше сьогодні Порошенко обговорив зі своїм американським колегою Бараком Обамою останній розвиток ситуації на Донбасі і питання продовження тиску на Росію, зокрема, і шляхом санкцій.

Читайте також:  Україна залишатиметься унітарною державою - Порошенко

Шукайте деталі в групі Facebook